Bidang Aplikasi Las Otomatis

Bidang Aplikasi Las Otomatis

 CNPC

     Kanthi pangembangan ekonomi, masarakat saya akeh gumantung karo kebutuhan energi. Transportasi pipa minangka sarana transportasi energi sing penting. Aman lan ekonomis mula wis digunakake kanthi akeh. Mesin las otomatis bisa digunakake kanthi akeh ing las pipa otomatis ing macem-macem industri kayata minyak bumi, gas alam, industri kimia, stasiun PLTA, badan tank, teknik kelautan, pasokan banyu lan teknik drainase, teknik termal lan liya-liyane. Antarane pirang-pirang lapangan sing ditrapake, pipa transmisi minyak lan gas sing paling nuntut mesthine. Mula, peralatan las otomatis sing apik kudu didhasarake apa bisa adaptasi kanthi sampurna karo syarat las pipa minyak lan gas minangka standar evaluasi dhiri.

welding shape

     Kanthi aplikasi lan promosi las otomatis pipa ing pipa minyak bumi lan gas alam, lan ing wektu sing padha, pambangunan pipa duwe syarat sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur kanggo konsistensi kualitas las, mula angel banget kanggo nglatih tukang las manual tradisional. Las otomatis pipa nyuda intensitas tenaga kerja tukang las lan ngolah wektu tukang las. Cekak, proses welding otomatis ing situs ditindakake kanthi apik, lan kinerja jahitan las luwih apik. China minangka negara sing duwe wilayah sing cukup kompleks. Sebilangan gedhe kutha sing akeh manggoni ing sisih kidul bukit lan pegunungan lan wilayah jaringan banyu, lan ana luwih akeh permintaan transportasi pipa gas alam. Ana akeh, dadi peralatan las pipa otomatis sing cocog kanggo medan kompleks perlu banget.

     Nggabungke karakteristik bagean gunung slope gedhe, bagean jaringan banyu lan lingkungan stasiun kanthi ruang kerja sing diwatesi, Tianjin Yixin sacara organik nggabungake mesin las otomatis kabeh posisi, lan nggawe ukuran ukuran cilik, fungsi sing luwih kuat, lan kualitas las sing luwih stabil . Solusi proses peralatan nyukupi kabutuhan operasi las otomatis pipa ing lingkungan konstruksi kompleks.

     Bubar iki, aku mriksa laporan investigasi kacilakan ledakan pipa ing bagean Kota Shazi, Qinglong County, Qinglong County, Prefektur Qianxinan pipa gas alam China-Myanmar tanggal 10 Juni 2018. Kacilakan kasebut nyebabake 1 wong mati lan 23 cilaka, lan kerugian ekonomi langsung 21,45 yuta yuan.

     Kacilakan kasebut disebabake fraktur las girth sing rapuh, sing nyebabake akeh gas alam ing pipa bocor lan dicampur karo hawa kanggo nggawe campuran bledosan. Gesekan sing kuat ing antarane gas alam lan frase pipa sing akeh nyebabake listrik statis nyebabake pembakaran lan bledosan. Penyebab utama kacilakan kasebut yaiku kualitas las ing situs ora memenuhi persyaratan standar sing relevan, sing nyebabake patah las las gir yaiku tumindak beban gabungan. Faktor sing nyebabake masalah kualitas las girth kalebu prosedur las las kanggo pipa baja X80 ing situs, syarat murah kanggo standar uji coba non-rusak, lan manajemen kualitas konstruksi sing kurang. Las semi-otomatis + las manual digunakake ing las pipa gas alam ing jalur China-Myanmar. Pengelasan individu sing digunakake dening subkontraktor las kecelakaan wis nduwe sertifikat operator las peralatan khusus. Penyebab lan akibat saka kacilakan kasebut kaget banget.

     Pengelasan otomatis pipa umume nggunakake operasi aliran gedhe, ngisi lan nutupi las rampung kanthi otomatis, sing njamin konsistensi kualitas las dibandhingake karo manual, saéngga njamin kualitas las, lan menehi jaminan paling dhasar kanggo aman jangka panjang operasi pipa.


Wektu kiriman: Mar-30-2021