Apa Kualifikasi Prosedur Las

Opo iku Wmbarep Procedure Qualifikasi

welding

Kualifikasi Prosedur Las (Kualifikasi Prosedur Las, diarani WPQ) minangka proses tes lan evaluasi asil kanggo verifikasi bener prosedur las las sing diusulake.

Kualifikasi prosedur las minangka langkah penting kanggo njamin kualitas lan nyedhiyakake dhasar sing bisa dipercaya kanggo ngrumusake instruksi prosedur las utawa kertu prosedur pengelasan resmi.

I. Purpose

1. Evaluasi manawa unit las duwe kemampuan ngelas sendi sing memenuhi persyaratan standar nasional utawa industri sing relevan lan spesifikasi teknis;

2. Verifikasi manawa spesifikasi prosedur las (WPS utawa pWPS) sing digawe dening unit las wis bener.

3. Nyedhiyakake basis teknis sing bisa dipercaya kanggo ngrumusake instruksi proses las resmi utawa kertu proses las.

II. Snggatekke

Proses las minangka langkah penting kanggo njamin kualitas las. Iki bisa ngonfirmasi bener lan rasional pedoman proses las sing disiapake kanggo macem-macem sendi gandheng. Liwat kualifikasi prosedur las, priksa manawa kinerja sendi sing dilas sing dilas miturut buku instruksi prosedur welding sing cocog karo persyaratan desain, lan menehi dhasar sing bisa dipercaya kanggo formulasi resmi buku instruksi prosedur las utawa kertu prosedur las.

III. Lingkup aplikasi

1. Cocog kanggo produksi, instalasi lan pangopènan peralatan baja kayata ketel, prau tekanan, pipa tekanan, jembatan, kapal, pesawat ruang angkasa, energi nuklir lan struktur baja sing nggawa beban.

2. Cocog kanggo cara las kayata las gas, las busur elektroda, las busur tungsten argon, las busur logam gas, las busur sing tenggelam, las busur plasma, lan las elektroslag.

IV. Proses

1. Kualifikasi prosedur las

2. Propose item kanggo kualifikasi prosedur las

3. Rencana proses welding welding

4. Tes kualifikasi prosedur las

5. Preparasi laporan kualifikasi prosedur las

6. Kompilasi spesifikasi prosedur las (pandhuan kanggo kertu proses lan kertu proses)

V. Proses evaluasi

1. Rancang Spesifikasi Prosedur Welding Pambuka (pWPS)

2. Alat uji las lan persiapan conto

3. Spesimen tes lan conto

4. Temtokake manawa sendi gandheng cocog karo kinerja sing dibutuhake ing standar

5. Kirimake laporan kualifikasi prosedur las kanggo mbiji instruksi prosedur las sing diusulake

VI. Evaluasi standhing

Standar Wong cina standar kanggo evaluasi proses

1 NB / T47014-2011 "Kualifikasi prosedur las kanggo peralatan tekanan"

2 GB5023698 "Peralatan Lapangan, Konstruksi Teknik Pengelasan Pipa Industri lan Evaluasi Proses Pipa Tekanan"

3 "Peraturan Pengawasan Teknis Keselamatan Uap (1996)" Cathetan: Standar iki digunakake kanggo evaluasi proses ing industri angkat

4 SY ∕ T0452-2002 "Metode Kualifikasi Proses Pipa Las Minyak dan Gas" (Cathetan: kanggo kualifikasi proses minyak bumi lan kimia)

5 GB50661-2001 "Spesifikasi Pengelasan Struktur Baja" (Cathetan: Deleng implementasi evaluasi proses jembatan dalan gedhe)

6 SY ∕ T41032006 "Las Pipa Baja lan Penerimaan"

7. JB4708-2000 "Kualifikasi Prosedur Las kanggo Kapal Tekanan Baja".

Standar Eropa

Standar seri EN 288 utawa ISO 15607-ISO 15614

ISO15614-1 Las busur lan las gas waja / Las busur campuran nikel lan nikel

ISO15614-2 Arc welding wesi aluminium lan aluminium

ISO15614-3 busur besi cor

Ndandani las aluminium cor ISO15614-4

ISO15614-5 Pengelasan busur paduan titanium lan titanium / las busur paduan zirkonium lan zirkonium

ISO15614-6 Arc welding wesi tembaga lan tembaga

Pengelasan permukaan ISO15614-7

Pengelasan sendi pipa ISO15614-8 lan sendi piring tabung

Standar Amérika

1.AWS

D1.1 ∕ D1.1M: 2005 Spesifikasi las struktur baja

D1.2 ∕ D1.2M: prosedur las 2003 kanggo struktur aluminium

D1.3-98 Spesifikasi las kanggo struktur baja tipis

D1.5 ∕ D1.5M: las jembatan 2002

D1.6: 1999 las baja tahan karat

D14.3 ∕ D14.3M: Peraturan Las Crane 2005


Wektu kiriman: Apr-14-2021